ΙΣΠΑΝΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ

H Μαρία Βάκα Giner γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε , κατάγεται από την Ελλάδα και την Ισπανία έχοντας στην κατοχή της και τις δύο εθνικότητες. Η Μαρία επέλεξε να σπουδάσει τις Νομικές σπουδές , έτσι λοιπόν φοιτά  στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο της Ζaragoza και βρίσκεται στο δεύτερο έτος. Η λατρεία της για τη ρητορική και την υπεράσπιση του δικαίου και κατ΄επέκταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φανερώνεται στις  αποδόσεις της στην σχολή της. Στόχος της είναι να γίνει  μάχιμος δικηγόρος για αρχή και ίσως να ξεκινήσει μια πολιτική καριέρα αργότερα που στόχο της θα έχει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο  στην Ελληνική ιστορία απομακρυσμένο από τοξικές συνήθειες του παρελθόντος. Λίγα στοιχεία ακόμα που βοηθούν στο να την γνωρίσει κάνεις λίγο καλύτερα είναι η γλωσσομάθεια , η αγάπη για την τέχνη και η ευκολία που διαθέτει στο να επικοινωνεί με τους άλλους.

Η αδυναμία της στην μάθηση ξένων γλωσσών  είναι φανερή αφού η ίδια μιλά Ελληνικά και Ισπανικά καθώς είναι οι μητρικές της γλώσσες αλλά και κατέχει το πτυχίο B2 της Αγγλικής γλώσσας του πανεπιστημίου Michigan της Αμερικής ενώ προετοιμάζεται για να δώσει το Μάιο του 2019 το C2. Επίσης μιλά και καταλαβαίνει  αντίστοιχα Ιταλικά και λιγότερο Γερμανικά. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι, στην Zaragoza της Ισπανίας, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Ελληνικών τόσο αρχαίων όσο και νέων, σε μαθητές της θεωρητικής κατευθύνσεως αλλά και σε κάποιους ανθρώπους που επιθυμούν να γνωρίσουν την Ελληνική γλώσσα και κουλτούρα. Συνεργάζεται επίσης με το δημόσιο πανεπιστήμιο ξένων γλωσσών της ίδιας πόλης στον τομέα της Ελληνικής γλώσσας ως βοηθός καθηγητή. Οι υπηρεσίες της έχουν στόχο να φέρουν πιο κοντά τους μαθητές στην γνωριμία και κατανόηση της ελληνικής κουλτούρας αλλά και πραγματικότητας. Τέλος, παραδίδει βοηθητικά μαθήματα Ισπανικής γλώσσας σε Έλληνες φοιτητές που έρχονται στην Zaragoza με το πρόγραμμα erasmus καθώς φοιτούν στο Ελληνικό πανεπιστήμιο Ισπανικής  γλώσσας. Σχετικά με την τέχνη ήδη από µικρή ηλικία η Μαρία είχε ανακαλύψει την αγάπη της για την τέχνη και ιδίως για των λογοτεχνία καθώς η ίδια έγραφε και συνεχίζει να γράφει δοκίµια. Μάλιστα το 2015 το ταλέντο της ΄΄ στο γράψιμο΄΄ αναγνωρίστηκε σε ηλικία 15ετών κέρδισε το πρώτο της βραβείο για το διήγηµα της << Ένας άλλος κόσµος >> στον Πανελλαδικό Παναρσακειακό διαγωνισµό ποίησης.

Μέσα από το διήγηµα εξετάζονταν έννοιες όπως είναι η πραγματική ευτυχία , η αγάπη για τον συνάνθρωπο άλλα και ο ισχυρός θεσµός της οικογένειας. Οι επιπτώσεις της κρίσης στην κοινωνία και κατ΄επέκταση και στα µέλη της ήταν φανερές όπως και η στεναχώρια στα βλέµµατα των ανθρώπων. Η αγάπη της στην επικοινωνία με τους άλλους γίνεται ορατή ιδίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της. Μέσω του Instagram αλλά και του Youtube έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα ευρύ κοινό το οποίο την παρακολουθεί πιστά. Στα παραπάνω μέσα, προβάλλει στιγμές της καθημερινότητα της και απόψεις της ίδιας πάνω σε διάφορα θέματα και παράλληλα εκμεταλλευόμενη την απήχηση προωθεί ως brand ambassador διάφορα προϊόντα και μάρκες διαφημίζονταστες. Ακόμη αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια θεωρεί πως ως Ελληνίδα προωθεί και προβάλλει στο προφίλ της ιδίως Ελληνικές εταιρείες, ειδικά όταν κάνουν τα πρώτα τους βήματα για να υποστηρίξει την παραγωγή της χώρας.  Κάποιες από τις εταιρείες που έχει προωθήσει είναι: Fitness.gr, (τρόφιμα) Tsakiris family (τρόφιμα) daniel wellington (κοσμήματα και είδη ρολογιών , head and solders (σαμπουάν) κα. Τέλος, ασχολείται με το modeling από τα δεκαπέντε της χρόνια, όπου και έχει εξελιχτεί συμμετέχοντας σε διάφορα πρότζεκ. Η συνεργασία της με τον ΕΟΕ είναι κάτι που την χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς σημαίνει μια ευκαιρία για να δημιουργήσει.

Leave a Comment